Abdullah ALHAMAD

• Ferko Signature - 175/7 Büyükdere Cd. 34394 Levent, ISTANBUL / TÜRKİYE

Abdullah Alhamad, 1987 yılında Halep’te doğdu. Burada ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamlayarak 2008 yılında Türkiye’ye geldi. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin İslami Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Hâlihazırda İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam İktisadı ve Finans bölümünde yüksek lisansını yapmaktadır.

Eğitiminin devam ettiği dönemlerde uluslararası yatırımcıların Türkiye’de gayrimenkul edinme talebinin karşılanmasına yönelik hizmet vermek amacıyla emlak sektöründe faaliyet göstermek üzere 2012 yılında İmtilak Real Estate adlı şirketini kurdu.

İlerleyen yıllar içerisinde uluslararası yatırımcılara gayrimenkul satışı ve ilgili sektörlerde hizmet veren 12 şirket daha kuran Alhamad, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İmtilak Group Companies çatısı altına tüm şirketlerini topladı. Alhamad liderliğindeki grubun, şu ana kadar gayrimenkul yatırımı hizmetlerini sunduğu yabancı uyruk sayısı 50’ye ulaştı.

Üstün bir gayret ve özverili çalışmalarıyla Türkiye gayrimenkul pazarında söz sahibi olan Alhamad, Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği (GİGDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Arap Türk İş Adamları Derneği (ARTİAD) üyesidir.

Ayrıca kurduğu şirketler ağıyla sektörün öncülerinden olmayı başaran ALHAMAD, Arapça, Türkçe ve İngilizce dillerini de iyi düzeyde konuşmaktadır.