07 Mart pazartesi günü, Ankara’da, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Gelir İdaresi Başkanlığı uhdesinde düzenlenen etkinliğe GİGDER olarak katıldık. Etkinlikte özel sektör ile idareyi bir araya getirmek amaçlanmıştı.

İlk gün öğlene kadar süren sunumlarda idare tarafı vergilendirme kapasitelerini teknik bilgilerle hazirunla paylaştılar. Öğleden sonra gerçekleşen sunumlara ise GİGDER’in yanı sıra KONUTDER, GYODER, TDUP ve TÜGEM gibi kurumlar katılım sağladı.

Yönetim kurulu üyemiz Sn. Hakan Bucak derneğimiz adına kayıt dışılığın azaltılması  ve sektörün kamu yararını da gözeterek yürüttüğümüz çalışmalardan bahseden bir sunum yaptı. Bu konuda lisanslamanın öneminden söz ettik, yaptığımız çalışmalara değinildi. Yine bununla ilintili olarak GİGDER AKADEMİ ile regülasyona destek olacak bir çalışma yürüttüğümüzün bilgisini haziruna aktarıldı.

İdare yani kurumlar ile sivil toplum örgütleri bu minval üzere görüş teatisinde bulundular. Sorunlar üzerine müşterek bir kanaat oluştu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.