GİGDER EstateTalks serisi kapsamında “Yatırımın Yükselen Trendi: Gayrimenkul Yatırım Fonları” konulu söyleşi, 24 Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Ahmet Talak Karasu ve Re-Pie Genel Müdürü Alim Telci’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Alim Telci gayrimenkul yatırım fonunun “nitelikli yatırımcılardan katılma payları karşılığında portföy yönetim şirketleri tarafından süreli veya süresiz olarak kurulan tüzel kişiliği bulunmayan mal varlığı olduğunu” söyledi. Telci ayrıca GYF’lerin normal gayrimenkul yatırımlarından en önemli üstünlüğü profesyonel bir varlık yönetimi, vergi ve ölçek ekonomisi avantajları sunduğuna vurgu yaptı.
Gayrimenkul Yatırım sistemlerinin insanlara daha detaylı anlatılması gerekiyor. Aynı zamanda fon ve portföy yönetim şirketlerinin, bankacılık ve finans kuruluşlarının bu alanda çalışmalar yaparak yatırımcılara bu sistemin genişlemesi yönünde paylaşımlar yapması gerektiğini düşünüyorum.