Gayrimenkul İhracatı 2025 Stratejik Eylem Planı Lansmanı Yapıldı

Uluslararası gayrimenkul yatırımlarını güçlendirmek, bu alandaki sektör beklentilerini ulusal ve uluslararası platformlarda karşılamak ve yabancıya mülk satışında referans olan bir sivil toplum kuruluşu olmak amacıyla yaklaşık 1.5 yıldır faaliyet gösteren Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), hazırladığı ‘Gayrimenkul İhracatı 2025 Stratejik Eylem Planı’nın kamuoyuna tanıtımını ve pandemi nedeniyle gerçekleştiremediği 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 6 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirdi.

GİGDER Kurucuları ve Yüksek İstişare Kurulu ev sahipliğinde, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Ahmet İhsan Erdem ve İTO Başkanı Şekib Avdagiç’in de teşrifleri ile gerçekleştirilen toplantı, gayrimenkul sektörünün önde gelen profesyonellerini bir araya getirdi.

GİGDER 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı’yla Yeni Yönetimini Seçti

Derneğin yeni faaliyet döneminde görev alacak yönetim, denetim ve icra kurulu üyelerinin belirlendiği Genel Kurul’da Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Akbal, yeniden GİGDER Başkanlığı’na seçilirken, GİGDER’de Kurucular Kurulu Üyesi olarak görev yapan Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Bahadır, dernekte bu görevi Nef Satış, Pazarlama ve Operasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Selçuk Burçak Çelik ve Tekçe Overseas Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tekçe ile birlikte yürütecek.

Yönetim kurulu üyesi sayısı 23’e yükseldi

Akzirve (Bilal Sağır), Akkuş Gayrimenkul (Abdulkadir Akkuş), Dap Yapı (Kayhan Çavuşoğlu), Ege Değerleme (Encan Aydoğdu), Gül Proje (Mehmet Gül), Hashim Group (Haşim Süngü), Dağ Mühendislik (Ergin Dağ), Ataberk Real Estate (Fatih Kabakçı), İmtilak (Abdullah Alhammad), MTS Proje (M. Halid Kurt), Elite Group (Erhan Doğan), P&G Hukuk Bürosu (Ahmet Samet Turan)  Sinpaş GYO (Merve Çelik Onarlı), Beytürk (Muhammet Uğurcan Barman), Gaboras (Ahmet Buğa), Hasanoğlu İnşaat (Haluk Hasanoğlu), Inhouse Global (Fatih Ergüven), Mars Investment (Hakan Bucak) Maven Danışmanlık (Ahmet Kasım Değerli)

İcra Kurulu Üyeleri

Ömer Faruk Akbal (Başkan), Bayram Tekçe (Başkan Yardımcısı), Ahmet Talat Karasu (Başkan Yardımcısı), İbrahim Maasfeh (Başkan Yardımcısı),  Abdussamet Bahadır (Başkan Yardımcısı), Cemalettin Akgül, Vedat Arslan, Nihat Tufan, Haluk Hasanoğlu, Serhat Güngör, Yusuf Cemil Yüksekdağ, Ahmet Kasım Değerli, İsmail Altın, Hasan Hüseyin Büyükçelik, Hasan Bünül, Yasip Taflan, Abdulhakim Özalp, Selman Özgün, Abdullah Keskin

Denetim Kurulu Üyeleri;

Cebeci İnşaat (Ahmet Cebeci), Net Değerleme (Erdeniz Balıkçıoğlu), Maximum Property (Muhammed Şendi), ByGüzel İnşaat (Yılmaz Güzel), Ramzy Real Estate (Hadi Bayassi), Alanya Homes (Uğur İnce)

“Yeni faaliyet dönemine güçlü paydaşlarımızla hazırız”

Yönetim Kurulu’ndaki değişimi değerlendiren GİGDER Başkanı Faruk Akbal, “Yönetimimizde yer alarak bugüne kadar aldığımız karar ve yürüttüğümüz projelerde bize fikirleri ve çalışmalarıyla destek olan tüm kıymetli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederken, yeni faaliyet döneminde ekibimize katılan değerli sektör paydaşlarımıza üstlendikleri yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Kısa bir süre önce Gayrimenkul İhracatı 2025 Stratejik Eylem Planımızı kamuoyuyla paylaştık. Ortak hedeflerimiz doğrultusunda güç birliğine giderek yeni faaliyet dönemimizde güçlü ve sağlam adımlarla ilerleyeceğiz” değerlendirmesini yaptı.