Haşim SÜNGÜ

Yönetim Kurulu Üyesi

Bingöl, Genç doğumlu olan Haşim Süngü, Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Tarih bölümü ve Arap Dili Edebiyatı dalında gerçekleştirdi. Eğitim hayatından sonra 2005-2010 yılları arasında turizm sektöründe faaliyetler göstermeye başladı. 2013 yılında Turizm ve Limuzin şirketi olan Topvip Turkey şirketini kurarak önemli yabancı turistlere ve iş adamlarına vip ve luxury hizmetler verdi. 2012 Yılında yürürlüğe giren Mütekabiliyet Yasası ile birlikte 2014 yılında Hashim Gayrimenkul şirketini kurmuştur aynı zamanda investment bölümünde bir takım faaliyetlerde bulunmuştur.

2014 Yılında İstanbul Shangri-la Bosphorus Hotel’de , 2015 yılında İstanbul Raffles Hotel’de düzenlenen Uluslararası Yatırım Zirvesi’nin organizasyonunu ve başkanlığını yaparak T.C Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı, Kalkınma Bakanı, Enerji Bakanı ve Körfez ülkelerinin önde gelen devlet erkanı ve iş adamlarını ağırlamıştır. 2015 Yılında ülkemizde düzenlenen G-20 Zirvesi’nin Suudi Arabistan Kraliyet Divanı’nın servis hizmetini sağladık. 2016 Yılında İstanbul’da düzenlenen İslami Zirveyi Suudi Arabistan Kralı’nın katılımıyla organize ettik. 2018 Yılında Topvip Dizayn şirketini kurarak yurt dışına lüks araç ihracatı yapmaya başladı.

2020 Yılında Harbiye Eğitim Kurumları, Mentora Dil Kursu ve Uğur Dershanesinin franchisingini alarak eğitim sektöründe de faaliyet göstermeye başlamıştır. 2020 Yara İçecek Şirketini kurarak enerji içecekleri alanında ithalat yapmaktatır. 2020 Yılında IP Proje Pazarlama şirketini kurarak faaliyet alanlarını genişleterek, büyümeye devam etmiştir. Süngü, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK) Türkiye – Suudi Arabistan , Türkiye – Katar Yönetim Kurulu Üyesidir.