Fatih ERGÜVEN

Kurucular Kurulu Üyesi

1974 Manisa Salihli doğumlu olan Fatih Ergüven, ilk, orta ve lise eğitimini Salihli’de tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 1997 yılında mezun olan Ergüven, aynı yıl profesyonel iş hayatına adım attı.

Finans sektörünün öncü bankalarından İnterbank’ın iştiraki olan Anadolu Kredi Kartı (AKK) Fon Yönetimi bölümünde görev alan Fatih Ergüven, 2003 yılına kadar şirketin çeşitli kademelerinde görev alarak finans, ekonomi ve yatırım yönetimi alanlarında büyük bir deneyim kazandı.

Finans sektöründe edindiği deneyimle 2004-2006 yılları arasında Antalya’nın önde gelen turizm firmalarında finans ve mali işler direktörlüğü görevini üstlenen Ergüven, 2006-2009 yılları arasında Kuveytli Mas International ve Murabahat firmalarının Türkiye Genel Müdürlüğünü yaparak gayrimenkul sektörüne geçiş yaptı.

Mas ve Murabahat’ın Mekke ve Medine’de bulunan Zemzem Tower, Hajar Tower, Safwa Tower gibi dev projelerini devre mülk olarak Türkiye ve Avrupa pazarında başarılı bir şekilde satışını yapan Ergüven, müşterilerin tüm ziyaret operasyonlarını da gerçekleştirmiştir.

Gayrimenkul sektöründeki başarısını 2009-2010 yıllarında Hollanda sermayeli Tulip Gayrimenkul firmasında sürdüren Ergüven, Ispartakule bölgesindeki konut, ofis ve AVM’den oluşan karma projesinin satış ve pazarlamasını yaptıktan sonra 2010-2011 yıllarında ise Emaar Türkiye’nin Toskana Vadisi projesinin satış ve pazarlama yönetimini başarıyla gerçekleştirmiştir.

2012-2018 yıllarında kurucu ortağı olduğu Realtyport firmasıyla, Türkiye’de 2000’den fazla mülkün 30’dan fazla ülkede satışını (reklam, call center, saha satışı ve alt-acente sisteminin bizzat yönetilmesi) gerçekleştiren Fatih Ergüven, ağırlıklı olarak Arap ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere birçok ülke vatandaşına 2000’den fazla gayrimenkulün satışını yaparak Realtyport’u Türkiye’nin en istikrarlı ve an çok satış yapan firması haline getirmiştir.

2016 yılında proje satış ofislerinin tek yetkilisi olan Fatih Ergüven, ağırlıklı yabancılar olmak üzere tüm satış operasyonunu yönettiği Dev Proje Pazarlama şirketinin kurucu ortağı oldu. Bu firma ile 4 geliştirme firmasının (MARYAPI, BAKYAPI, Mutlu İnşaat, Yüksekdağ İnşaat) yaklaşık 10 projesinde satış yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Fatih Ergüven 2,5 yılda toplam 1,000’e yakın konutun alt acente ağıyla satışını gerçekleştirmiştir. (2018 yılı sonu itibariyle hisselerini devrederek ayrılmıştır.)

Fatih Ergüven, 2018 Temmuz ayında Quaz Global’i (www.quazglobal.com) kurarak, Avrupa ve ABD projelerini, Türkiye ve Ortadoğu’da satış ve mülk yönetimini;

2018 Ağustos ayında Uluslararası gayrimenkul pazarlama şirketi Inhouse Global’i (www.inhouseglobal.com) kurarak, Türkiye ve dünya genelindeki gayrimenkulleri başta Arap ülkeleri ve Türki cumhuriyetler olmak üzere tüm dünya ülkelerine satış ve pazarlamasını;

2018 Kasım ayında Kafile Turizm’i (A sınıfı seyahat acentesi belgeli) kurarak sağlık turizmi seyahatleri organizasyonlarını aktif olarak sürdürmektedir.

2019 Ocak ayında 4P Proje’yi (www.4pproje.com) kuran Ergüven, projelerin (Mesa Koz, Mesa Çubuklu, Tema Bahçe, Collet Avcılar, Seba Suites, Prime Suites Residences, İstanbul Panorama) tek yetkilisi olarak satış ve pazarlamasını yapmaktadır.

Fatih Ergüven evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.