Abdülkadir AKKUŞ

Yöneti Kurulu Üyesi

Akkuş Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş 1971 yılında Mardin’de doğdu. Tekstil ve kimya sektörlerinde edindiği 30 yılı aşan köklü tecrübesini gayrimenkul sektörüne de kazandırdı. Bin kişiden oluşan çalışan kadrosu,3 fabrikası, 5 şirketi ile ülke ekonomisine istihdam ve katma değer yaratmaktadır. Girişimci, işadamı ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi unvanlarına sahiptir.

1988 yılında İstanbul Feriköy’de tekstil işçisi olarak başladığı iş hayatında azmi ve çalışkanlığı ile öne çıkan Abdülkadir Akkuş, bugün tekstilde Avrupa, Afrika, Balkan ülkelerine ihracat yapan Akkuş Tekstil firmasının kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak sektörünün önde gelen isimleri arasına girmiştir.

1992 yılında İstanbul Beyazıt’ta ilk tekstil dükkânını açan Abdülkadir Akkuş, 1995 yılında Akkuş Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu. Aradan geçen 28 yılda faaliyet alanlarına kimya, akaryakıt ve gayrimenkul sektörlerini de ekleyen Abdülkadir Akkuş, tüm şirketlerini 7 ortaklı bir aile şirketi olan Akkuş Grup çatısı altında toplamıştır.

Bugün bin kişilik istihdam yaratarak, yılda 500 milyon TL ciro elde eden Akkuş Grup, Mardin Organize Sanayi Bölgesinde 1, İstanbul Avcılar Ambarlı’da 1, İstanbul Güneşli’de 1 olmak üzere 3 fabrikası ile sanayi ve istihdamının gelişmesine yönelik büyük ölçekli yatırımlarda bulunmuştur.

Tekstil ve kimya sektörlerinde elde ettiği köklü tecrübesini finansman gücüyle birleştirerek 6 yıl önce Akkuş Gayrimenkul ile inşaat sektörüne giriş yapmıştır.2 yıl önce Lübnanlı iş ortağı El KhatipGroup ile kurduğu BOSS4 Gayrimenkul şirketi ile Alya markası adı altında yeni projeler geliştirmektedir. Önümüzdeki 2 yıl içinde 500 milyon TL’lik yatırımla 500’ü aşan konuta imza atmayı hedefleyen Akkuş Gayrimenkul şirketi altında, Alya projelerine yenilerini eklemeye hazırlanmaktadır.