Levent/İstanbul

Hasan Hüseyin BÜYÜKÇELİK

İcra Kurulu Üyesi
  • Ferko Signature - 175/7 Büyükdere Cd. 34394 Levent, ISTANBUL
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2008 yılında mezun olan Hasan Hüseyin Büyükçelik, İstanbul doğumludur. Uluslararası Müşavir Mühendisler Federasyonu’nun hukukî yapısını inceleyen “FIDIC'in Hukukî Yapısı ve FIDIC Bünyesinde Öngörülen Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları” isimli teziyle İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk yüksek lisans programından 2011 yılında başarıyla mezun oldu. Aynı Enstitü ’de Uluslararası Hukuk sahasında doktorasına devam etmektedir. Büyük ölçekli konut projelerinin satış ofislerinde 2011 yılında başlayan iş hayatı macerasına, 2014 yılından bu yana, kurucu ortağı olduğu iCanBuy Uluslararası Gayrimenkul Yatırımları A.ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüterek devam etmektedir. Büyükçelik, 2018 yılında Arkiteka İnşaat Limited Şirketi’ni kurmuş ve bu çatı altında halen inşaat projeleri geliştirmeye devam etmektedir. Ortağı ve yöneticisi olduğu şirketlerin faaliyetleri kapsamında Türkiye’ye doğrudan veya gayrimenkul edinimi yoluyla yabancı sermaye yatırımları kazandırmaktadır. Öte yandan, gerek bireysel ve gerekse kurumsal düzeydeki yatırımcı ve iş adamlarına İnşaat Hukuku, Gayrimenkul Hukuku ve Vatandaşlık Hukuku konularında danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Temmuz 2021’de GİGDER İcra Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. İyi derecede İngilizce ve başlangıç düzeyinde Almanca bilmektedir.