Levent/İstanbul

Cemalettin AKGÜL

İcra Kurulu Üyesi

Cemalettin Akgül, Maestro Global, Türkiye’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Maestro Global, LLC’nin Kurucu Üyesidir.  29 yıllık iş tecrübesi ile gayrimenkul yatırım fonlarından sağlık turizmi hizmetlerine kadar çeşitli iş ve ürün gruplarını yönetmektedir.

Bu üç şirketi kurmadan önce Türkiye’deki Four Seasons Otelleri’nin kurucusu Astay Group’un Satış ve Pazarlamadan sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Astay Group, tekstilden gayrimenkul geliştirmeye kadar çeşitlendirilmiş iş kollarına sahip, Türkiye merkezli bir holding şirketidir. Astay Group’ta çalıştığı süre boyunca Sayın Akgül, İstanbul OnaltıDokuz lüks konut projesinin geliştirilmesinde ve satışında lider rol oynamıştır ve 2011 yılında Kurumsal olarak gayrimenkul Yabancı Satış ve Pazarlama alanının öncülerindendir.

Ayrıca, Four Seasons Bodrum ve Residences, Four Seasons Residence İstanbul’un geliştirme öncesi aşamalarına liderlik etmiştir.

Astay Group’a katılmadan önce, Reysas Holding’in COO’su olarak görev yapan Akgül, geri dönüşümden enerjiye ve ticari üretime kadar uzanan bir iş kolu portföyüne liderlik etti. Sayın Akgül ayrıca New York ve İstanbul’da ofisleri bulunan hazır giyim tasarım ve dağıtım şirketinde uzun yıllar üst yönetiminde aktif görev almıştır.

Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK) Türk-Kuveyt ve Türk-Katar İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi olup, Türk EPC sektörünün Kuveyt ve MENA bölgesindeki ilişkilerini organize etmek ve yönetmek gibi görevler üstlenmektedir.

Sn. Akgül, Teknoloji Start up’ları ve Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarında Melek Yatırımcı olup, aynı zamanda Yeni nesil Iot Platformu olan IGA Havalimanı alan Güvenliği,Katar Akıllı Şehir Yönetimi,KGM Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Endüstri 4.0 gibi dikeylerde hizmet veren ISİM Teknoloji Platformu’nda Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak dört dikeyde faaliyet göstermektedir;

İş dünyasına benzersiz danışmanlık hizmetleri sağlamak üzere Cambridge Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından 1964 yılında kurulmuş olan Cambridge Consulting Services’in Türkiye Ortağıdır ve çeşitli sektörlerdeki kuruluşlara geniş danışmanlık hizmetleri ve çözümleri ile İnsan Sermayesi yönetim Hizmetlerinde lider olarak tanınmaktadır. Cambridge Danışmanlık Hizmetleri entegre Global networkü ile Dünya çapında 36’dan fazla şehirde 1500 profesyonel aracılığıyla hizmet vermektedir.

İstanbul Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesine sahip olan Akgül, Beykent Üniversitesi’nden MBA derecesine sahiptir ve Ankara Üniversitesi’nde Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi alanında doktora tez aşamasındadır.