Gayrimenkul Piyasasında Uluslararası Yatırımcı Eğilimleri

GİGDER EstateTalks serisi kapsamında “Gayrimenkul Piyasasında Uluslararası Yatırımcı Eğilimleri” konulu söyleşi, Tekçe Overseas Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tekçe ve iCanBuy Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Büyükçelik’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Pandeminin etkisinin azalmasıyla uluslararası yatırımcıya gayrimenkul satışının haziran ayında 2 katına çıktığına vurgu yapan Bayram Tekçe, “satış yapılan illere baktığımızda havalimanı olmayan şehirlerde satış olamayacağını, uçuş sayıları ve havalimanları her zaman turizm ile paralel ilerlediğimizi gösteriyor.” dedi. Hasan Hüseyin Büyükçelik ise pandeminin kamu kurumlarına online sisteme geçisin önemini gösterdiğini, Konsolosluklarımızdan tapu işlemlerinin yapılabilir olmasının sektörün önünü açacağını ifade etti. Çelik ayrıca önümüzdeki dönemde İran vatandaşlarının ülkemizden gayrimenkul alımında çok ciddi artış olacağını düşündüğünü belirtti.

Yayının tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz: